nieuws

GroenLinks: Geen bouw bij bypass Kampen

bouwbreed

GroenLinks heeft ernstige bezwaren tegen de bouwplannen bij de bypass van de IJssel bij Kampen. Volgens de fractie rijmt dat niet met het miljardenproject Ruimte voor de Rivier. In schriftelijke vragen aan VROM-minister Cramer en waterstaatssecretaris Huizinga wil GroenLinks weten wat de bewindspersonen vinden van de – in de ogen van de fractie – aantasting van het landelijke gebied.

GroenLinks heeft ernstige bezwaren tegen de bouwplannen bij de bypass van de IJssel bij Kampen. Volgens de fractie rijmt dat niet met het miljardenproject Ruimte voor de Rivier. In schriftelijke vragen aan VROM-minister Cramer en waterstaatssecretaris Huizinga wil GroenLinks weten wat de bewindspersonen vinden van de – in de ogen van de fractie – aantasting van het landelijke gebied.
Volgens Kamerlid Wijnand Duijvendak gaat het verruimen van rivieren niet samen met woningbouw in een laaggelegen polder, zoals bij Kampen. Ook heeft hij twijfels bij het bevaarbaar maken van de bypass. Volgens hem kunnen schepen en boten prima over de IJssel varen. “Het gaat namelijk in eerste instantie toch om de rivier meer ruimte te geven en niet om nieuwe obstakels te creëren”, aldus Duijvendak.
Hij drukt ChristenUnie-bewindsvrouw Huizinga ook nog maar eens op het hart dat de lokale fractie van de ChristenUnie Kampen ook tegen de bouwplannen bij de bypass zijn.

Reageer op dit artikel