nieuws

Fileradar wapen tegen files in Duitsland

bouwbreed

Noordrijn-Westfalen heeft voor zijn wegennet een verkeersprognose ontwikkeld die zo toegankelijk is als de buienradar. Via www.autobahn.nrw.de komt niet alleen de huidige verkeerssituatie in beeld maar kunnen ook per uur prognoses voor de komende zeven dagen worden opgevraagd. Het programma voert ook de Nederlandse taal. “Het internetportaal is een bouwsteen van ons antifileprogramma”, zegt verkeersminister Oliver Wittke. De ruim site wordt 25.000 keer per dag bekeken.

Noordrijn-Westfalen heeft voor zijn wegennet een verkeersprognose ontwikkeld die zo toegankelijk is als de buienradar. Via www.autobahn.nrw.de komt niet alleen de huidige verkeerssituatie in beeld maar kunnen ook per uur prognoses voor de komende zeven dagen worden opgevraagd. Het programma voert ook de Nederlandse taal. “Het internetportaal is een bouwsteen van ons antifileprogramma”, zegt verkeersminister Oliver Wittke. De ruim site wordt 25.000 keer per dag bekeken.
De universiteit Duisburg-Essen ontwikkelde de site op verzoek van het verkeersministerie. Om de prognoses zo realistisch mogelijk te maken, zijn vijfhonderd extra verkeerslussen aangebracht. In het najaar komt het systeem beschikbaar voor mobiele toepassingen.

Reageer op dit artikel