nieuws

Een ‘kwaliteitscentrum’ voor het bedrijventerrein

bouwbreed

Als het gaat om voorzieningen, is het meestal armoe troef op de bedrijventerreinen buiten de stadscentra. Maar als het aan Willem Blom van Quality Centre Beheer ligt, zal het er de werkers in de toekomst aan niets ontbreken.

Verzamelgebouwen met winkels, kinderopvang, horeca en zakelijke en persoonlijke dienstverlening in de breedste zin van het woord vormen zijn product. Hij noemt ze Quality Centres. Ze moeten de mensen die in de omgeving werken voorzieningen bieden waarvoor ze eerder alleen ver uit de buurt terecht konden; dat is vaak een hele last naast de drukke werkdag, weet Blom. Zijn centra voorzien ook in tijdelijke werkplekken: bureaus met draadloos internet en vergaderruimten voor gezelschappen van uiteenlopende omvang.
Een dezer dagen begint de bouw van zo’n Quality Centre op het bedrijventerrein De Brand aan de A2 in Den Bosch. Het werk komt wat later op gang dan gepland, licht Blom toe, omdat plots bleek dat op de locatie langs de Zuid-Willemsvaart moet worden gewacht op het eind van het broedseizoen. Dit loopt tot half juli en betekent een vertraging van twee tot drie maanden. Het oponthoud werkt door in het tijdstip van oplevering komende voorjaar, verwacht Blom.
Het Bossche Quality Centre is een vervolg op een recent in gebruik genomen tweelingzusje in Almere, waar de primeur viel. “We bedienen vooral het midden- en kleinbedrijf; ondernemingen die te klein zijn om te zorgen voor bijvoorbeeld een eigen kantine of voorziening voor kinderopvang, maar daaraan voor hun personeel wel behoefte hebben.”

Ervaring

Volgens Blom is het idee spontaan ontstaan uit ervaringen in de dagelijkse praktijk. “Ga maar eens kijken op een bedrijventerrein. Je weet door de files al niet hoe lang je onderweg bent. En probeer dan, eenmaal aangekomen, maar eens een plaats te vinden om een kop koffie te drinken of draadloos te internetten.”
Een flink gat in de markt kortom en Blom rekent erop dat er de komende jaren nog veel Quality Centres bij komen. “We zijn op een groot aantal plaatsen druk bezig ze van de grond te krijgen, onder meer in Capelle aan den IJssel, Eindhoven; bij elkaar zijn er al veertig in beeld. Het concept leent zich ook prima om te exporteren”, droomt hij van een glorieuze toekomst.

Reageer op dit artikel