nieuws

DTZ neemt branchegenoot Donaldsons over

bouwbreed Premium

SHrS Vastgoedadviseur DTZ heeft de bedrijfactiviteiten en activa van de Britse branchegenoot Donaldsons overgenomen voor een initi ë le overnamesom van bijna 60 miljoen euro plus een achtergestelde overnamesom van maximaal 13,5 miljoen euro.

SHrS Vastgoedadviseur DTZ heeft de bedrijfactiviteiten en activa van de Britse branchegenoot Donaldsons overgenomen voor een initi ë le overnamesom van bijna 60 miljoen euro plus een achtergestelde overnamesom van maximaal 13,5 miljoen euro.
Het in priv é bezit zijnde Donaldsons heeft 910 medewerkers waarvan 220 op het vasteland van Europa en de rest in Engeland. De omzet bedraagt ruim 90 miljoen euro en de maatschapswinst zo’n 19 miljoen euro.
De combinatie van de twee wordt de tweede vastgoedadviseur in het Verenigd Koninkrijk en behoort tot de top drie in Europa. De bedrijfsactiviteiten overlappen elkaar relatief weinig. Synergievoordelen zullen dan ook voornamelijk voortkomen uit extra inkomsten.

Reageer op dit artikel