nieuws

Drijvende woningen

bouwbreed

Het transport van Hoorn naar Leeuwarden verliep voor de eerste twee drijvende woningen in de nieuwbouwwijk Zuiderburen uitstekend, maar de plaatsing liep niet helemaal zonder problemen, doordat de sleepboten te diep staken. De Anny uit Amsterdam en de Orca waren nodig om de nieuwbouwwoningen op een betonnen ponton naar hun nieuwe bestemming te brengen. Architect Johan Sijtsma van Sijtsma Feekes Architecten uit Leeuwarden tekende voor het ontwerp, dat is gebaseerd op een Canadees concept. De ponton is van beton met een hart van polystyreen. Ooms Bouwmaatschappij in Hoorn bouwde de waterwoningen.

Het transport van Hoorn naar Leeuwarden verliep voor de eerste twee drijvende woningen in de nieuwbouwwijk Zuiderburen uitstekend, maar de plaatsing liep niet helemaal zonder problemen, doordat de sleepboten te diep staken. De Anny uit Amsterdam en de Orca waren nodig om de nieuwbouwwoningen op een betonnen ponton naar hun nieuwe bestemming te brengen. Architect Johan Sijtsma van Sijtsma Feekes Architecten uit Leeuwarden tekende voor het ontwerp, dat is gebaseerd op een Canadees concept. De ponton is van beton met een hart van polystyreen. Ooms Bouwmaatschappij in Hoorn bouwde de waterwoningen.

Reageer op dit artikel