nieuws

Demontabel terras bij Wilsum aan de IJssel

bouwbreed

Het Overijsselse Wilsum krijgt aan de rivier de IJssel een demontabel terras. De gemeente Kampen wilde in eerste instantie een vast terras plaatsen, maar besloot tot een demontabele versie omdat Rijkswaterstaat geen bouwwerken in het buitendijkse gebied van de rivier wil. Zo heeft de IJssel meer ruimte.

Het Overijsselse Wilsum krijgt aan de rivier de IJssel een demontabel terras. De gemeente Kampen wilde in eerste instantie een vast terras plaatsen, maar besloot tot een demontabele versie omdat Rijkswaterstaat geen bouwwerken in het buitendijkse gebied van de rivier wil. Zo heeft de IJssel meer ruimte.
Het demontabele terras ligt er niet alle seizoenen; in de periode oktober tot april wordt het bouwwerk weggehaald. De gemeente kiest daar ook voor bij hoog water. Het terras wordt naar verwachting volgend jaar voor het eerst opgebouwd. De kosten voor de aanschaf zijn ongeveer 10.000 euro. De jaarlijkse onderhoudskosten zijn voor rekening van de gemeente.
Het terras komt er op initiatief van het project Nationaal Landschap IJsseldelta, een samenwerkingsverband tussen de provincie Overijssel en de gemeenten Zwolle, Kampen en Zwartewaterland. De plannen, waaronder het terras in Wilsum, komen vanuit de bevolking.

Reageer op dit artikel