nieuws

Daling milieulastenbij bedrijfsleven

bouwbreed

De netto milieulasten voor het bedrijfsleven zijn gedaald tot het niveau van kort voor de eeuwwisseling. De ondernemingen betalen gezamenlijk een rekening van 1,8 miljard euro.

De netto milieulasten voor het bedrijfsleven zijn gedaald tot het niveau van kort voor de eeuwwisseling. De ondernemingen betalen gezamenlijk een rekening van 1,8 miljard euro.
Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nemen de milieulasten af omdat een toenemend deel van oude investeringen afgeschreven raakt. Bovendien zijn sinds 2004 de milieusubsidies fors gestegen. In topjaar 2002 droegen de ondernemers een milieulast van 2,1 miljard euro.
De milieu-investeringen van het bedrijfsleven maakten vorig jaar een sprong naar 655 miljoen euro, twee keer zo veel als in 2005. De sterke groei vloeit vooral voort uit de bouw van windparken (200 miljoen euro). De energiesector is met een bedrag van 395 miljoen euro ruimschoots de grootste investeerder in het milieu. Andere belangrijke bedrijfstakken zijn de chemie (75 miljoen euro) en de delfstoffenwinning (55 miljoen euro).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels