nieuws

Cityled ontwikkelt nieuw ledsysteem

bouwbreed Premium

Een betonelement met een mee ingestorte led-module. Dit systeem wordt gepresenteerd door Cityled uit Venray. De methode is een nieuwe ontwikkeling, want in de huidige praktijk is het achteraf gaten boren en inlijmen van de led-verlichting de gangbare werkwijze. Door het mee instorten ontstaat een gesloten en vlak geheel en dus een hogere kwaliteit, meent Cityled.

Een betonelement met een mee ingestorte led-module. Dit systeem wordt gepresenteerd door Cityled uit Venray. De methode is een nieuwe ontwikkeling, want in de huidige praktijk is het achteraf gaten boren en inlijmen van de led-verlichting de gangbare werkwijze. Door het mee instorten ontstaat een gesloten en vlak geheel en dus een hogere kwaliteit, meent Cityled.
Het betonelement kan worden gebruikt als armatuur om de openbare ruimte te verlichten, bijvoorbeeld als traptrede of als object langs fiets- en looppaden. Cityled heeft er zelf het Candel led-verlichtingssysteem voor ontwikkeld. Het betonelement inclusief led is gemaakt in samenwerking met Bakker Someren Beton, Rena Electronica uit Zundert en Kelder Productontwikkeling uit Breda.
Het toegepaste Candel led-verlichtingssysteem is een eigen ontwikkeling van Cityled. Dit systeem maakt het mogelijk kleuren te kiezen, de lichtsterkte te regelen en lichteffecten te programmeren. De verlichting heeft een levensduur van meer dan 50.000 uren. De led-elektronica is vervangbaar. Het systeem is energiezuinig, onderhoudsarm en vandalismebestendig.

Reageer op dit artikel