nieuws

Centrumplan Valkenburg valt veel duurder uit

bouwbreed

Het plan voor het herinrichten van het centrum van Valkenburg valt drie keer duurder uit dan verwacht. Op een totale investering van honderd miljoen euro had de gemeente gerekend op een verliespost van 15 miljoen euro, maar het laat zich aanzien dat dit tekort tot veertig miljoen kan oplopen. Een verhoging van de parkeergelden zou het verlies moeten opvangen in het oorspronkelijke plan, maar nu blijkt dat parkeren in Valkenburg dan wel erg duur zou worden. De gemeente ontdekte onder meer dat de kosten voor verkoop en sloop van panden veel te laag waren ingeschat. De prijs van een ondergrondse parkeergarage blijkt hoger dan verwacht.

Het plan voor het herinrichten van het centrum van Valkenburg valt drie keer duurder uit dan verwacht. Op een totale investering van honderd miljoen euro had de gemeente gerekend op een verliespost van 15 miljoen euro, maar het laat zich aanzien dat dit tekort tot veertig miljoen kan oplopen. Een verhoging van de parkeergelden zou het verlies moeten opvangen in het oorspronkelijke plan, maar nu blijkt dat parkeren in Valkenburg dan wel erg duur zou worden. De gemeente ontdekte onder meer dat de kosten voor verkoop en sloop van panden veel te laag waren ingeschat. De prijs van een ondergrondse parkeergarage blijkt hoger dan verwacht.

Reageer op dit artikel