nieuws

Brand in garage Bos en Lommerplein

bouwbreed

SHrS In de ondergrondse parkeergarage van het Amsterdamse Bos en Lommerplein heeft brand gewoed. Een stapel bouwmaterialen is vermoedelijk aangestoken. Boven maaiveld is de nodige rookschade, maar de constructie zou niet zijn aangetast.

SHrS In de ondergrondse parkeergarage van het Amsterdamse Bos en Lommerplein heeft brand gewoed. Een stapel bouwmaterialen is vermoedelijk aangestoken. Boven maaiveld is de nodige rookschade, maar de constructie zou niet zijn aangetast.
Op het min 2-niveau van de parkeergarage van het Bos en Lommercomplex is aannemer Hillen & Roosen nog altijd bezig met het versterken van de constructie. Dat was nodig sinds begin vorig jaar het parkeerdek scheurde en er meer gebreken aan de constructie aan het licht kwamen. Bijna tweehonderd bewoners mochten bijna een half jaar hun woning niet in.
Volgens een woordvoerder zijn een aantal kunststof barriers, die worden gebruikt voor het afzetten van de parkeergarage, aangestoken en is daarbij veel rook vrijgekomen. Het min 2-niveau waar Hillen & Roosen werkt, is niet in gebruik, maar op het niveau daarboven stonden veel auto’s geparkeerd die vooral rookschade hebben. Ook een aantal winkelpanden en woningen zou last hebben van rookschade, maar de constructie is niet in gevaar.

Reageer op dit artikel