nieuws

Bouwers bereiden Deens windpark voor

bouwbreed Premium

Een vermogen van 200 megawatt en een jaarlijkse productie van minstens 800 gigawattuur zijn de verwachtingen voor het windpark Horns Rev 2 dat de Deense aannemer Aarsleff en het Duitse Bilfinger Berger voor de Deense kust bouwen. Opdrachtgever Dong Energy, een Deens staatsbedrijf, laat 70 kilometer buiten de kust van Esbjerg 92 windturbines plaatsen. Deze komen op 40 meter hoge stalen buispalen met een diameter van 4 meter en een gewicht tot 200 ton. De fundering bestaat uit een stalen buis die tot 20 meter in de bodem steekt. Een 18 meter lange en 130 ton zware mof verbindt de paal met de fundering. Het windpark moet in 2009 in bedrijf komen.

Een vermogen van 200 megawatt en een jaarlijkse productie van minstens 800 gigawattuur zijn de verwachtingen voor het windpark Horns Rev 2 dat de Deense aannemer Aarsleff en het Duitse Bilfinger Berger voor de Deense kust bouwen. Opdrachtgever Dong Energy, een Deens staatsbedrijf, laat 70 kilometer buiten de kust van Esbjerg 92 windturbines plaatsen. Deze komen op 40 meter hoge stalen buispalen met een diameter van 4 meter en een gewicht tot 200 ton. De fundering bestaat uit een stalen buis die tot 20 meter in de bodem steekt. Een 18 meter lange en 130 ton zware mof verbindt de paal met de fundering. Het windpark moet in 2009 in bedrijf komen.

Reageer op dit artikel