nieuws

Biogas

bouwbreed

Medewerkers van Prose Kunststoffen uit Britsum leggen de folie over de vroegere vuilstort aan het Friese Pad bij Emmeloord. Het gaat om in totaal 210.000 vierkante meter folie met daarop een isolatiemat, die beide worden afgedekt met een laag zand. De vuilstort levert biogas, die wordt omgezet in stroom. De elektriciteit wordt aan het openbare net geleverd.

Medewerkers van Prose Kunststoffen uit Britsum leggen de folie over de vroegere vuilstort aan het Friese Pad bij Emmeloord. Het gaat om in totaal 210.000 vierkante meter folie met daarop een isolatiemat, die beide worden afgedekt met een laag zand. De vuilstort levert biogas, die wordt omgezet in stroom. De elektriciteit wordt aan het openbare net geleverd.
Foto: Noordoost/Alex de Haan

Reageer op dit artikel