nieuws

BAM haalt drie orders binnen in Duitsland

bouwbreed

De Duitse tak van BAM heeft drie projecten binnengehaald met een gezamenlijke waarde van ruim 170 miljoen euro. Het betreft de bouw van een 134 meter hoge kantoortoren in Frankfurt am Main, een voetbalstadion in Dresden en een datacenter in Frankfurt.

De Duitse tak van BAM heeft drie projecten binnengehaald met een gezamenlijke waarde van ruim 170 miljoen euro. Het betreft de bouw van een 134 meter hoge kantoortoren in Frankfurt am Main, een voetbalstadion in Dresden en een datacenter in Frankfurt.
De bouwsom van het kantoorgebouw bedraagt 93 miljoen euro. De toren krijgt 35 verdiepingen. BAM Deutschland zal het pand, dat in opdracht van Bouwfonds MAB wordt gebouwd, begin 2009 opleveren.
Het voetbalstadion zal door BAM-dochter HBG Stadien- und Sportstättenbau voor 45 miljoen euro worden gebouwd. Eerstedivisieclub Dynamo Dresden is opdrachtgever. Het stadion zal plaats bieden aan ruim 32.000 toeschouwers.
Voor de Citibank wordt een datacenter van 23.000 vierkante meter gebouwd. De aanneemsom bedraagt 77 miljoen euro, waarvan 33 miljoen voor BAM. Imtech verzorgt alle technologie in het gebouw, dat begin volgend jaar zal worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel