nieuws

Ballast Nedam wil geld zien van oud-directeur

bouwbreed

Ballast Nedam dient een schadeclaim in bij zijn oud-directeur Peter F. De voormalig topman van de divisie Industrie en Toelevering wordt door justitie verdacht van zelfverrijking.

F. zou tussen 1996 en 2002 bij de aan- en verkoop van bedrijven voor het bedrijfsonderdeel zichzelf hebben bevoordeeld in de vorm van provisies. Ballast Nedam wil dat geld nu terugzien. De hoogte van de claim, heeft de aannemer niet bekendgemaakt. “Dat is niet in het belang van de onderneming”, laat woordvoerder Adrie van Kessel weten.
De voormalig divisiedirecteur werd vorig jaar door het OM opgepakt op verdenking van oplichting van het bouwconcern. Hoe de zaak aan het rollen is gekomen, heeft justitie nooit bekendgemaakt.
Ballast Nedam liet vorig jaar september weten mogelijk gedupeerd te zijn door F. Het bedrijf zei toen aangifte te zullen doen als vast zou komen te staan dat F. zichzelf inderdaad heeft verrijkt ten koste van de bouwer.
“Ballast Nedam heeft actief meegewerkt aan het justitieel onderzoek en heeft nu besloten F. voor de schade aan te spreken”, aldus Van Kessel. Ook enkele aan F. gelieerde personen kunnen een schadeclaim tegemoet zien. Om wie het precies gaat, wil het bouwbedrijf niet zeggen.
In de periode dat F. leiding gaf aan de divisie Industrie en Toelevering nam Ballast Nedam onder meer Lingen Beton en een deel van Bontrup over. De bestuurder, die ook deel uit maakte van de concernraad, ging in 2002 met pensioen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels