nieuws

Abseilende controleurs

bouwbreed

Twee medewerkers van Monumentenwacht Fryslân, Pyt van der Weij (achter) en Johan Jorritsma, controleren de 40 meter hoge Oldehove-toren in Leeuwarden. De abseilende mannen inventariseren de natuursteen en het voeg-, schilder- en ijzerwerk. Een derde man aan de grond noteert eventuele gebreken op een tekening van de toren. Die worden eventueel in een later stadium uitgevoerd. Een vierde man op het dak houdt de touwen waaraan de mannen hangen in de gaten. Mochten de abseilers in de problemen komen, dan kan hij een helpende hand bieden. Omdat de controle van de middeleeuwse toren een arbeidsintensieve klus is, werken de mannen bij toerbeurt. De klus neemt twee dagen in beslag. De medewerkers van Monumentenwacht Fryslân controleren gemiddeld één keer per maand bouwwerken in de hele provincie op deze wijze.

Twee medewerkers van Monumentenwacht Fryslân, Pyt van der Weij (achter) en Johan Jorritsma, controleren de 40 meter hoge Oldehove-toren in Leeuwarden. De abseilende mannen inventariseren de natuursteen en het voeg-, schilder- en ijzerwerk. Een derde man aan de grond noteert eventuele gebreken op een tekening van de toren. Die worden eventueel in een later stadium uitgevoerd. Een vierde man op het dak houdt de touwen waaraan de mannen hangen in de gaten. Mochten de abseilers in de problemen komen, dan kan hij een helpende hand bieden. Omdat de controle van de middeleeuwse toren een arbeidsintensieve klus is, werken de mannen bij toerbeurt. De klus neemt twee dagen in beslag. De medewerkers van Monumentenwacht Fryslân controleren gemiddeld één keer per maand bouwwerken in de hele provincie op deze wijze.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels