nieuws

Woonmaatschappij praat met fusiepartners

bouwbreed Premium

Corporatie Woonmaatschappij uit Hoofddorp zoekt in Noord-Holland een fusiepartner. “We praten met alle partijen in en buiten Amsterdam. Dit najaar moeten we er uit zijn”, zegt bestuursvoorzitter Roel Steenbeek.

Fusiekandidaten moeten tenminste 10.000 woningen hebben. Steenbeek: “Ben je kleiner, dan kun je als corporatie geen goed ontwikkelingsbedrijf opzetten. En daar zijn wij wel naar op zoek.” Woonmaatschappij, dat zelf zo’n 30.000 woningen beheert, zoekt vooral kandidaten ten zuiden van Amsterdam. “Een corporatie in Leiden of zelfs Alphen aan den Rijn is heel goed mogelijk”, geeft Steenbeek de grenzen van het zoekgebied aan.
Boven Amsterdam komen alleen corporaties uit Purmerend of Zaanstad in aanmerking. Steenbeek: “Alkmaar is te ver weg. Dat is een hele andere woningmarkt.” De fusiegolf in het noorden van de Randstad is wat Steenbeek betreft nog niet voorbij. “Het zou mooi zijn als er uiteindelijk zo’n zes grote corporaties overblijven. Dat is genoeg voor een gezonde concurrentie en de sociale huisvesters zijn dan groot genoeg om zich te specialiseren in bijvoorbeeld projectontwikkeling.”
Op pagina 2:
Woonmaatschappij zoekt geluidsgrenzen Schiphol op.

Reageer op dit artikel