nieuws

Wandtegel Mavotrans absorbeert geluid

bouwbreed Premium

Mavotrans heeft nu ook een geluidsabsorberende wandtegel in het leveringsprogramma. De tegel is gemaakt van gekleurde samengeperste korrels van epoxyhars.De nieuwe tegels kunnen binnen en buiten worden toegepast. De afmetingen zijn 300 x 300 x 650 x 1300 millimeter. De dikte is 6, 10, 20 of 30 millimeter. De stenen zijn er in veertien egale kleuren en negen peper-en-zout effecten. Rondom hebben ze een facetrand.

Montage van de tegel geschiedt door middel van een metalen draagconstructie of door verlijming op houten regels.
Volgens de fabrikant zijn de tegels stootvast, goed te reinigen en geschikt voor vochtige ruimten. Ze zijn niet brandbaar (klasse A2-S2-do volgens EN 13501-1) en bestand tegen temperaturen van -30 tot +60 graden Celsius. Ze bieden volgens Mavotrans zeer goede absorptiewaarden in het midden en hebben een hoog frequentiebereik. Verdunde logen, zuren, olie en chemische dooimiddelen kunnen ze goed weerstaan.
De wandtegels worden aangebracht op een spouw, die eveneens zorgt voor geluidsabsorptie. De spouw is tevens te gebruiken om kabels en leidingen te verbergen.
Ook is er een uitvoering voor een systeemplafond. Voor deze montage is een standaard 24 millimeter systeemraster beschikbaar.

Reageer op dit artikel