nieuws

Van gasfabriek naar kenniscomplex

bouwbreed

Een gedempte gracht en naastgelegen voormalige gasfabriek in Meppel worden, als het aan de gemeente Meppel ligt, in oude stijl hersteld. Ingenieursbureau Royal Haskoning en Waterschap Reest en Wieden hebben een waterplan uitgewerkt, dat binnenkort wordt gepresenteerd.

Een gedempte gracht en naastgelegen voormalige gasfabriek in Meppel worden, als het aan de gemeente Meppel ligt, in oude stijl hersteld. Ingenieursbureau Royal Haskoning en Waterschap Reest en Wieden hebben een waterplan uitgewerkt, dat binnenkort wordt gepresenteerd.
Onderdeel van het 2 miljoen euro kostende plan is het opengraven van de 85 meter lange gedempte grachtenloop in Meppel. Daarnaast moet de voormalige gasfabriek aan de gracht worden gerestaureerd. De bedoeling is dat het gebouw in de jaren zestig stijl wordt hersteld, met een modern tintje. Het interieur mag naar vrije vorm worden ingericht.
De voormalige fabriek krijgt in zijn nieuwe vorm een functie als kennisfabriek. Architectenbureau B + O uit Ansen heeft de fabriek gekocht en wil zich daar begin 2008 vestigen. Daarnaast is het bureau in gesprek me andere partijen die in het gebouw willen trekken.
Architectenbureau B + O laat de buitenkant van de fabriek zoals deze is. “Op de begane grond komen grote glazen puien”, licht assistent-projectleider Peter Klaassen toe.

Reageer op dit artikel