nieuws

TCMax maaktgereedschapsbaliegeheel automatisch

bouwbreed

Weten waar gereedschap is gebleven zonder telkens op een beeldscherm te kijken, is mogelijk met de TCMax van Snap on Tools. Het systeem slaat automatisch alle relevante gegevens op aan de hand van een streepjescode op het gereedschap of een personeelspas.

Relevant zijn bijvoorbeeld de momenten waarop een meter gekalibreerd of een boormachine geïnspecteerd moet worden. De computer meldt via een luidspreker wanneer het daarvoor tijd is. Ook laat de computer weten welke handelingen op een bepaald moment worden verricht. Op die manier voorkomt het systeem dat gereedschap van één afdeling ongemerkt bij een andere afdeling terecht komt. In het verlengde daarvan houdt TCMax bij of gereedschapsets nog compleet zijn en of een onderdeel per ongeluk ergens anders is geboekt.
Snap on Tools streefde naar de meest eenvoudige bediening; met een enkele muisklik schakelt de baliemedewerker het systeem over naar de TCMax. Het systeem leest elke streepjescode en elk personeelsnummer, ongeacht het aantal cijfers.
Afhankelijk van wat de beheerder moet weten registreert het programma bijvoorbeeld wie gereedschap haalt en wie het terugbrengt. De baliemedewerker kan bijvoorbeeld ook de staat van het gereedschap voor en na uitgifte bijhouden. En tevens of degene die zich aan de balie meldt bevoegd is om een bepaald stuk gereedschap mee te nemen.
TCMax helpt ook bij de werkvoorbereiding; een uitvoerder kan vooraf aan het systeem doorgeven welk gereedschap nodig is voor een bepaald project. De baliemedewerker kan het van te voren boeken en klaarzetten. Magazijnbeheerders kunnen met een handpalmcomputer de inventarislijst vergelijken met wat daadwerkelijk in de rekken ligt. Uit al die gegevens stelt het systeem uiteenlopende overzichten samen. Desgewenst programmeert Snap on Tools er specifieke software voor.

Reageer op dit artikel