nieuws

Stork: Nog geen aanwijzing van overtreffend tegenbod

bouwbreed

Stork heeft geen enkele aanwijzing gekregen dat er een tegenbod in de maak is om het overnamevoorstel van de Britse investeerder Candover te overtreffen. Candover maakte dinsdag bekend een bod van 1,5 miljard dollar uit te willen brengen op Stork.

Dat heeft een woordvoerder van het techniekconcern gisteren gezegd. De zegsman reageert op artikelen in diverse media over nieuwe biedingen waaraan een aantal grootaandeelhouders en private equity-partijen zou werken.
De woordvoerder gaf wel aan op de hoogte te zijn van het standpunt van grootaandeelhouder Delta Lloyd, dat zijn belang van 5,2 procent niet zal aanmelden onder het voorlopige bod van Candover van 47 euro per aandeel. “Het bod per aandeel zou ten minste 10 procent hoger moeten liggen”, aldus Alex Otto, hoofd aandelenbeleggingen bij Delta Lloyd, gisteren.
Het Financieele Dagblad schreef dat ook het IJslandse Marel zijn belang van 11 procent in Stork niet zou willen aanmelden. Daarnaast zou een aantal durfkapitalisten broeden op een tegenbod van 50 euro per aandeel.
Candover wil zijn bod, dat gesteund wordt door de commissarissen van Stork en de grootaandeelhouders Centaurus en Paulson, gestand doen bij aanmelding van 80 procent van de uitstaande aandelen. Naar verwachting wordt het bod half of eind juli uitgebracht en in augustus aan de aandeelhouders voorgelegd.

Reageer op dit artikel