nieuws

Sloopkrab

bouwbreed Premium

Sloopkrab

Toekomstmuziek? Science Fiction? Niet als het aan de Duitse studenten Jenika Hentschel en Frank Urban van de Industrie Design van de Fachhochschule Magdeburg-Stendal en Gordon Adler van het industrieel ontwerpbureau Transluszent ligt. Samen ontwierpen ze bovenstaande sloopkrab. Op dit moment doen ze een uitgebreid marktonderzoek met als centrale vraag of het lonend is om een dergelijk gewaagd ontwerp in productie te nemen. Ze denken een goede kans te maken omdat het apparaat ingezet zou kunnen worden bij de grootschalige sloop van dik zeshonderdduizend asbesthoudende flats in voormalig Oost-Duitsland. “En ook in andere Oos-Europese landen moet in de komende jaren heel veel ‘Plattenbau’ tegen de vlakte,” zegt Adler. “We zijn dus druk in gesprek met een grote fabrikant.” De drie mogen nog niet zeggen welke materieelbouwer met ze in zee zou willen gaan omdat dat de concurrentiewakker kan schudden.. Door Transluszent.de.

Toekomstmuziek? Science Fiction? Niet als het aan de Duitse studenten Jenika Hentschel en Frank Urban van de Industrie Design van de Fachhochschule Magdeburg-Stendal en Gordon Adler van het industrieel ontwerpbureau Transluszent ligt. Samen ontwierpen ze bovenstaande sloopkrab. Op dit moment doen ze een uitgebreid marktonderzoek met als centrale vraag of het lonend is om een dergelijk gewaagd ontwerp in productie te nemen. Ze denken een goede kans te maken omdat het apparaat ingezet zou kunnen worden bij de grootschalige sloop van dik zeshonderdduizend asbesthoudende flats in voormalig Oost-Duitsland. “En ook in andere Oos-Europese landen moet in de komende jaren heel veel ‘Plattenbau’ tegen de vlakte,” zegt Adler. “We zijn dus druk in gesprek met een grote fabrikant.” De drie mogen nog niet zeggen welke materieelbouwer met ze in zee zou willen gaan omdat dat de concurrentiewakker kan schudden.. Door Transluszent.de.

Reageer op dit artikel