nieuws

Scherpenisse voorzitter bij corporatie Portaal

bouwbreed Premium

Directeur René Scherpenisse van het platform voor innovaties in de volkshuisvesting SEV wordt per 1 september bestuursvoorzitter bij woningbouwcorporatie Portaal. De sociale huisvester is uit Baarn is met 54.000 woningen de derde corporatie van het land.

Directeur René Scherpenisse van het platform voor innovaties in de volkshuisvesting SEV wordt per 1 september bestuursvoorzitter bij woningbouwcorporatie Portaal. De sociale huisvester is uit Baarn is met 54.000 woningen de derde corporatie van het land.
De voorganger van Scherpenisse Anton van Usen kwam twee jaar geleden in opspraak. Hij zou er een ruimhartig declaratiebeleid op na houden, zelf geld verdienen aan vastgoedtransacties van de corporatie en na wanprestatie met een bonus de corporatie hebben verlaten.
Na het vertrek van Van Usen heeft koos Koos Parie tijdelijk de leiding op zich genomen. Scherpenisse gaat samen met financieel directeur Birgitte van Hoesel het beleid van Portaal vormgeven.
SEV-directeur Scherpenisse was eerder directeur van de Rotterdamse corporatie Woonbron. Daar stond hij onder andere aan de wieg van het nieuwe woonconcept Te Woon dat bewoners in staat stelt om te kiezen tussen het onder voorwaarden kopen of huren van een woning.

Reageer op dit artikel