nieuws

REA kritisch over kabinetsplannen

bouwbreed

SHrS De Raad van Economische Adviseurs (REA) heeft stevige kritiek op de kabinetsplannen in het regeerakkoord. Volgens de REA speelt het kabinet met zijn nieuwe plannen in op het creëren van een warm gevoel terwijl moeilijke dossiers – vooral de woningmarkt, de arbeidsmarkt en de AOW-gerechtigde leeftijd – onaangeroerd blijven. In het gisteren gepresenteerde advies “oude problemen van een nieuw kabinet” waarschuwt de REA dat de plannen van coalitiepartners CDA, PvdA en ChristenUnie bij ongeremd beleid tot grote budgetoverschrijdingen kunnen leiden. Volgens de REA blijft het kabinet vooralsnog steken in ouderwets paternalisme. “Het kabinet wekt te veel de verwachting bij de burgers alsof de overheid overal en altijd de helpende hand zal bieden.”

SHrS De Raad van Economische Adviseurs (REA) heeft stevige kritiek op de kabinetsplannen in het regeerakkoord. Volgens de REA speelt het kabinet met zijn nieuwe plannen in op het creëren van een warm gevoel terwijl moeilijke dossiers – vooral de woningmarkt, de arbeidsmarkt en de AOW-gerechtigde leeftijd – onaangeroerd blijven. In het gisteren gepresenteerde advies “oude problemen van een nieuw kabinet” waarschuwt de REA dat de plannen van coalitiepartners CDA, PvdA en ChristenUnie bij ongeremd beleid tot grote budgetoverschrijdingen kunnen leiden. Volgens de REA blijft het kabinet vooralsnog steken in ouderwets paternalisme. “Het kabinet wekt te veel de verwachting bij de burgers alsof de overheid overal en altijd de helpende hand zal bieden.”
Het adviesorgaan van de Tweede Kamer constateert dat de overheid de groeimogelijkheden van de Nederlandse economie miskent en ook de mogelijkheden die de opbloeiende economie biedt om structurele hervormingen door te voeren.

Reageer op dit artikel