nieuws

Rau tekent ontwerp voor ROC Zutphen

bouwbreed Premium

De nieuwbouw van onderwijsinstelling ROC Aventus, bij het NS-station in Zutphen, wordt ontworpen door architectenbureau Rau & Partners uit Amsterdam. Het gebouw krijgt vier verdiepingen en heeft een totaal vloeroppervlak van ongeveer 4200 vierkante meter. Mogelijk komt ondergronds een garage voor ongeveer zeventig parkeerplekken. Na de zomer presenteert het architectenbureau het definitief ontwerp.

De nieuwbouw van onderwijsinstelling ROC Aventus, bij het NS-station in Zutphen, wordt ontworpen door architectenbureau Rau & Partners uit Amsterdam. Het gebouw krijgt vier verdiepingen en heeft een totaal vloeroppervlak van ongeveer 4200 vierkante meter. Mogelijk komt ondergronds een garage voor ongeveer zeventig parkeerplekken. Na de zomer presenteert het architectenbureau het definitief ontwerp.
De bouw begint in 2008. Het onderwijsgebouw komt vlak langs het spoor. Eigenaar van het terrein is NS Vastgoed, dat ook projectontwikkelaar is. Na realisatie van het project wordt het gebouw met ondergrond verkocht aan het ROC Aventus. Vanaf september 2009 volgen ongeveer 1200 studenten er les. Architect Thomas Rau is geen onbekende in Zutphen. Eerder heeft hij er het nieuwe stadhuis en het Vrije Schoolgebouw De Berkel ontworpen .

Reageer op dit artikel