nieuws

Projectontwikkelaar Van Eijl krijgt geen 10 miljoen euro

bouwbreed

Van de rechtbank in Assen hoeft de gemeente Assen geen 9,8 miljoen euro te betalen aan projectontwikkelaar Van Eijl uit Bussum.

De ontwikkelaar, ook bekend van de Amrâth hotels en restaurants, tekende in 2003 een intentieovereenkomst met de gemeente voor de realisatie van het Cultureel Kwartier in Assen. Het ging om de bouw van een theater, bioscoopzalen, bibliotheek, het Drents Archief, horeca en woningen.
De gemeente Assen en Van Eijl lieten elk een haalbaarheidsonderzoek doen, waarop de gemeente Assen eind 2005 bepaalde niet verder te gaan met Van Eijl. Ze vond de kosten te hoog.
De projectontwikkelaar diende vervolgens een claim van bijna 10 miljoen euro in om de kosten en gederfde inkomsten te claimen. De gemeente weigerde en Van Eijl stapte naar de rechter. De rechtbank vindt echter dat de gemeente Assen volgens de regels heeft gehandeld. Van Eijl moet de proceskosten betalen.
Van Eijl is teleurgesteld over de uitspraak. “Het gaat niet om de claim maar om het project. We hadden het graag willen doen. We waren al zo ver met het project.”
Hij heeft de uitspraak nog niet ontvangen, maar overweegt beroep aan te tekenen. De voorbereidingen voor het Cultureel Kwartier zijn ondertussen gestart. Binnenkort wordt de klus Europees aanbesteed, waarna de bouw in 2009 kan beginnen.

Reageer op dit artikel