nieuws

Plasterk wijzigt snel beleid monumenten

bouwbreed

Minister Plasterk gaat de komende twee jaar honderd topmonumenten uit de periode 1940 – 1958 aanwijzen. Ze moeten toonaangevend zijn voor de belangrijkste stromingen in de architectuur, landinrichting, kunst of bouwtechniek. Dit najaar stuurt Plasterk de lijst naar de Tweede Kamer.

De minister neemt tevens de archeologische monumenten onder de loep. Aan de ene kant wordt het aanwijzingsbeleid verruimd, aan de andere kant zal hij een aantal huidige archeologische monumenten zijn status ontnemen. Zijn beleid moet bijdragen aan een evenwichtiger monumentenbestand. De nieuwe beleidsregel gaat meteen in en geldt tot 1 januari 2009. De minister heeft gekozen voor een korte werkingsduur omdat hij de modernisering van de monumentenzorg snel ter hand wil nemen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels