nieuws

Plan voor brug over Rode Zee

bouwbreed Premium

Het Arabische bouwconcern Middle Eastern Development (MED) heeft een plan gelanceerd om beide oevers van de Rode Zee met elkaar te verbinden.

Het gaat om een verbinding van cirda 35 kilometer over de straat van Bab al Mendab. Het klapstuk in de verbinding moet een hangbrug zijn met een lengte van niet minder dan 4987 meter. Deze grootste hangbrug van de wereld zal de Afrikaanse staat Djibouti verbinden met Yemen op het Arabisch schiereiland.
MED is een grote speler in de Arabische bouwmarkt met een hoofdkwartier in Dubai. Het concern wordt geleid door Tarek Bin Laden, een halfbroer van de beruchte Osama Bin Laden. MED heeft met het Amerikaanse bedrijf Noor City Development een contract gesloten over de planning, het ontwerpen, het bouwen en het beheren van de verbinding waarvan de kosten geschat worden op 10 miljard dollar.
Een voorlopig ontwerp van de brug is op papier gezet door het Deense ingenieursbureau COWI. Volgens ceo Tariq Ayyad van Noor City Development is de brug zowel bedoeld voor autoverkeer als voor treinen.

Reageer op dit artikel