nieuws

Onzekerheid blijft na arrest Hoge Raad

bouwbreed

Hoewel de Hoge Raad het arrest van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch in de inmiddels spraakmakende Amphia-zaak heeft vernietigd, blijft de mogelijkheid bestaan dat een algemeen ziekenhuis zoals Amphia een aanbestedende dienst is. Door de stelselwijziging in de zorgsector, lijkt bovendien aan de onzekerheid voorlopig geen einde te komen.

Hoewel de Hoge Raad het arrest van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch in de inmiddels spraakmakende Amphia-zaak heeft vernietigd, blijft de mogelijkheid bestaan dat een algemeen ziekenhuis zoals Amphia een aanbestedende dienst is. Door de stelselwijziging in de zorgsector, lijkt bovendien aan de onzekerheid voorlopig geen einde te komen.
In deze zaak had het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch in oktober 2005 geoordeeld, dat Stichting Amphia als algemeen ziekenhuis een aanbestedende dienst in de zin van de Europese aanbestedingsrichtlijn is. Het hof Arnhem gaat nu, na terugverwijzing, dit nog eens opnieuw beoordelen. Op de aanbestedingspagina houden de juristen Frank van den Assem en Bert Lejeune het arrest van de Hoge Raad tegen het licht.
Meer nieuws op pagina 5.

Reageer op dit artikel