nieuws

Ontwikkelaars vanSpoorzone Tilburg kunnen beginnen

bouwbreed

Een combinatie van projectontwikkelaars met Rees Consulting Ontwikkeling en Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid heeft een gebied rond de Lochtstraat gekocht in de Spoorzone in Tilburg en gaat dat voor eigen rekening en risico herontwikkelen.

Het is weliswaar een klein gebied, maar wel het eerste concrete Spoorzone-project. De Spoorzone moet de komende jaren uitgroeien tot een nieuw stadsdeel. De gemeente Tilburg, die eigenlijk een voorkeursrecht heeft om in het plangebied grond te kopen, heeft de projectontwikkelaars eenmalig ontheffing verleend.
Omdat nog volop wordt gewerkt aan het masterplan voor de Spoorzone zullen de projectontwikkelaars hun plannen in samenspraak met de gemeente ontwikkelen. Zo gelden er voorwaarden ten aanzien van het maximale aantal woningen, parkeerplaatsen en kantoorruimte en de architectuur.
Volgens een woordvoerder van de gemeente ligt het niet voor de hand dat deze constructie – waarbij projectontwikkelaars grond kopen en zelfstandig aan de slag gaan – veel navolging zal krijgen. “Dit gebied leende zich hier heel goed voor.” Veel grond binnen de Spoorzone is immers al in handen van de gemeente. Eerder dit jaar heeft de gemeente na vier jaar onderhandelen een overeenkomst voor 66,9 miljoen euro gesloten met Nedtrain over de verplaatsing van de NS-werkplaats uiterlijk eind 2010. NS Vastgoed heeft zo’n 25 procent van de grond in handen in de Spoorzone.

Reageer op dit artikel