nieuws

Ontwerper geeft ‘saaie’ brug in Nuenen kleur

bouwbreed

Ontwerper Theo van den Heuvel krijgt overwegend positieve reacties van voorbijgangers op zijn initiatief om de Smits van Oyenbrug over de Dommel op de grens tussen Eindhoven en Nuenen een kleurrijk uiterlijk te geven. Samen met zoon Rens is Van den Heuvel al een aantal weken bezig met schilderen. De brug krijgt vier kleuren: groen, twee verschillende tinten blauw en fel oranje. “Oudere mensen vinden het fantastisch, de jeugd reageert nauwelijks”, aldus Van den Heuvel. Als initiatiefnemer wilde Van den Heuvel het schilderwerk ook zelf uitvoeren. “Ik ben drie jaar met dit project bezig, het is een beetje mijn brug geworden.”

Ontwerper Theo van den Heuvel krijgt overwegend positieve reacties van voorbijgangers op zijn initiatief om de Smits van Oyenbrug over de Dommel op de grens tussen Eindhoven en Nuenen een kleurrijk uiterlijk te geven. Samen met zoon Rens is Van den Heuvel al een aantal weken bezig met schilderen. De brug krijgt vier kleuren: groen, twee verschillende tinten blauw en fel oranje. “Oudere mensen vinden het fantastisch, de jeugd reageert nauwelijks”, aldus Van den Heuvel. Als initiatiefnemer wilde Van den Heuvel het schilderwerk ook zelf uitvoeren. “Ik ben drie jaar met dit project bezig, het is een beetje mijn brug geworden.”
Van den Heuvel, zelf inwoner van Nuenen, vond de brug maar saai, vandaar dat hij beide gemeenten benaderde met zijn plan om het aanzicht van de brug te verfraaien. Uiteindelijk kreeg hij toestemming en maakte hij samen met beide gemeenten een definitief plan. Het werk is bijna klaar. Wat Van den Heuvel betreft blijft het niet bij de brug. Hij kijkt al rond naar fietstunnels en viaducten in de omgeving die volgens hem ook toe zijn aan een metamorfose.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels