nieuws

NS-reizigers ondervinden hinder door piek in storingen

bouwbreed

Het aantal stroom-, wissel- en seinstoringen op het spoor lag de afgelopen dagen bovengemiddeld hoog. Gisteren ondervonden vele tienduizenden – mogelijk meer dan honderdduizend – treinreizigers in meer of mindere mate hinder van de stroomstoringen.Dat zei een woordvoerder van de NS. Volgens ProRail raakten stroomkabels beschadigd tijdens werkzaamheden. Er zou geen verband zijn tussen de verschillende storingen. Een woordvoerster sprak van losstaande incidenten.Vooral bij knooppunt Rotterdam en bij Almelo waren er veel problemen. Reizigersorganisatie Rover reageerde woedend op “deze zoveelste schoffering van de reiziger”.

Reizigers van en naar Almelo moesten volgens ProRail tot na de avondspits rekening houden met meer dan een uur vertraging. De extra reistijd richting Rotterdam bedroeg een half uur tot een uur. De laatste regio kampte gisteren de hele dag met een bereikbaarheidsprobleem op het spoor.
Rover vindt dat het de spuigaten uitloopt. “Afgelopen weekeinde ging het al mis op allerlei trajecten en het is nu nog erger. We komen op deze manier op het niveau van een ontwikkelingsland.”

Reageer op dit artikel