nieuws

Nieuwe bestemming Hazemeijercomplex

bouwbreed

Het historische fabriekscomplex van voormalige elektrofabrikant Hazemeijer in Hengelo wordt gerenoveerd. De bouwcombinatie Trebbe Noordoost en Van Hoogevest Bouw beginnen komende week met de eerste werkzaamheden.

In de zeven gebouwen op een oppervlak van 35.000 vierkante meter worden onder andere een evenementenhal, theater, audio-visuele bedrijfjes en werkervaringsplaatsen gerealiseerd. In het voormalige Hazemeijer-complex aan de rand van de Hengelose binnenstad werden tientallen jaren geleden grote elektrische schakelsystemen gemaakt. Later veranderde Hazemeijer in Holec. Het bakstenen fabriekscomplex, dat tussen 1917 en eind jaren veertig werd gebouwd, had jarenlang geen officiële functie meer.
De Amersfoortse ontwikkelaar en bouwer Van Hoogevest Groep kocht enkele jaren geleden het complex en omliggende terrein met als doel er een mix van cultuur, bedrijvigheid en wonen te creëren. De bakstenen gevels worden waar nodig gerepareerd en verder ongemoeid gelaten.

Staaldak

De dragende betonconstructie en staaldak blijven ook intact. Het interieur wordt op de kop gezet. Waar nodig krijgen ruimten een nieuwe indeling. De evenementenhal dient voor diverse evenementen onder andere op het gebied van cultuur en kunst gehouden, zoals een kunstbeurs. Voor de kleine audiovisuele bedrijven wordt een complete geluidsstudio ingericht. Op maaiveldniveau komen bovendien 600 parkeerplaatsen.
In overleg met de gemeente Hengelo worden in een later stadium 42 appartementen in het complex gerealiseerd. Minimaal 10.000 vierkante meter nieuwbouw wordt aan de bestaande bebouwing toegevoegd. Dit gebouw krijgt nog een nadere invulling. Beide plannen hebben een bestemmingsplanwijziging nodig. De van Hoogevest Groep hoopt volgend jaar met de bouw van de appartementen te beginnen. Het eerste project – de evenementenhal – wordt in het najaar van 2007 opgeleverd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels