nieuws

Nederlanders bij bouw reststoffencentrale

bouwbreed

De realisatie van de Reststoffen Energie Centrale (REC) van Omrin in Harlingen wordt deels door een Noord-Nederlandse combinatie uitgevoerd. Daarnaast betrekt de afvalverwerker Duitse en Franse bedrijven bij de afvaloven. Omrin heeft het project Europees aanbesteed.

De realisatie van de Reststoffen Energie Centrale (REC) van Omrin in Harlingen wordt deels door een Noord-Nederlandse combinatie uitgevoerd. Daarnaast betrekt de afvalverwerker Duitse en Franse bedrijven bij de afvaloven. Omrin heeft het project Europees aanbesteed.
Staalbouw Nagelhout uit Bakhuizen, Jorritsma uit Bolsward en GTI Noord uit Roden worden verantwoordelijk voor het civiele deel van de afvaloven. Zij gaan zich richten op de bouwgebonden installatie en afvalkranen. Het verbrandingsrooster, de stoomketel en al het leidingwerk en appendages gunde Omrin aan het Duitse Lentjes uit Ratingen. De rookgasreinigingsinstallatie wordt verzorgd door het Franse LAB SA uit Lyon. De automatiseringssystemen worden voor rekening van Siemens Nederland genomen.
De bouw van de Reststoffen Energie Centrale staat gepland voor eind 2007 of begin 2008. Dan is de engineeringfase voorbij. De afvaloven, die 140 miljoen euro kost, kan dan begin 2010 in gebruik worden genomen.

Reageer op dit artikel