nieuws

Marktplaats.nl en klussers bundelen hun krachten

bouwbreed Premium

De advertentiewebsite Marktplaats.nl gaat samenwerken met Werkspot.nl, een website waar klussers zich aanbieden.

De bedoeling is dat meer mensen via internet een klusjesman vinden. Ongeacht of het daarbij gaat om het vervangen van een kraanleertje of om de verbouwing van bijvoorbeeld een woonhuis. De samenwerking moet ook inzicht bieden in de interesse van het publiek om internet te gebruiken voor het vinden van een klusjesman.
Nu de websites gaan samenwerken, worden de gegevens van klussers die zich op ‘werkspot’ aanbieden automatisch op ‘marktplaats’ geplaatst. Naast meer klanten voor internetklussers willen de initiatiefnemers ook meer inzicht krijgen in de interesse van het publiek om voor karweitjes in en rond het huis via het internet klusjesmannen aan te trekken.
Daardoor wordt de markt transparanter en kunnen klusbedrijven eenvoudig hun diensten aanbieden. De activiteiten van klusjesmannen worden door veel professionele bedrijven gezien als concurrentievervalsing. Eerder dit jaar trok UNETO-VNI hierover aan de bel. De brancheorganisatie waarschuwde toen tegen de internetklussers omdat ze vaak niet voldoende vakbekwaam zijn. Ook het feit dat ze lagere tarieven in rekening brengen dan gespecialiseerde bedrijven, viel slecht bij UNETO-VNI.
Werkspot.nl bestaat sinds 2005. Klusbedrijven kunnen er tegen betaling adverteren. Opdrachtgevers kunnen gratis een advertentie plaatsen waarin ze iemand zoeken om een karwei op te knappen. Marktplaats.nl is sinds 1999 online. Het was een van de eerste websites die zich specialiseerde in de plaatsing van rubrieksadvertenties. Zowel particulieren als kleine bedrijven maken gebruik van de website.

Reageer op dit artikel