nieuws

Luchthaven Schiphol wil geluidsgrenzen wijzigen

bouwbreed Premium

Op achttien plaatsen rond luchthaven Schiphol moeten vliegtuigen meer geluid mogen maken. Dat blijkt uit een mer-onderzoek (milieueffectrapportage) van de luchthaven die maandag wordt besproken door de zogenoemde ‘Tafel van Alders’.

Op achttien plaatsen rond luchthaven Schiphol moeten vliegtuigen meer geluid mogen maken. Dat blijkt uit een mer-onderzoek (milieueffectrapportage) van de luchthaven die maandag wordt besproken door de zogenoemde ‘Tafel van Alders’.
Onder leiding van vertrekkend commissaris van de koningin Hans Alders wordt dan de toekomst van Schiphol besproken met enkele andere partijen rond de luchthaven. Het mer-onderzoek is daar een belangrijk onderdeel van, zo bleek gisteren tijdens een parlementair debat met de ministers Eurlings (verkeer) en Cramer (VROM) over de groei die de nationale luchthaven nog kan maken.
Uit het mer-onderzoek blijkt dat er vooral meer geluid bijkomt rond de Amsterdamse wijk Buitenveldert, zei Kamerlid Wijnand Duijvendak (GroenLinks). “Rond enkele weilanden waar nauwelijks mensen wonen gaat de overlast iets omlaag. Maar in drukke gebieden komen er wel 80.000 vluchten bij als dit doorgaat.” Eurlings bestreed dat er 80.000 vluchten bijkomen. “Dat klopt gewoon niet.”

Reageer op dit artikel