nieuws

Literaire bushalte

bouwbreed Premium

Binnenkort staat er een wel heel bijzonder bushokje bij het transferium Wittenberg in Garderen. Reizigers wachten in een abri die Amerikaans aandoet waar ze kunnen luisteren naar enkele minuten durende reisverhalen uit een jukebox. De firma Fons Snelder uit Giesbeek bouwt het bushokje, dat vrijwel helemaal bestaat uit een aluminium constructie. Het kunstwerk ‘Short Story’, gemaakt door de Arnhemse kunstenaar Jérôme Symons, wordt betaald en onderhouden door de provincie Gelderland.

Binnenkort staat er een wel heel bijzonder bushokje bij het transferium Wittenberg in Garderen. Reizigers wachten in een abri die Amerikaans aandoet waar ze kunnen luisteren naar enkele minuten durende reisverhalen uit een jukebox. De firma Fons Snelder uit Giesbeek bouwt het bushokje, dat vrijwel helemaal bestaat uit een aluminium constructie. Het kunstwerk ‘Short Story’, gemaakt door de Arnhemse kunstenaar Jérôme Symons, wordt betaald en onderhouden door de provincie Gelderland.
De provincie schenkt de gemeente Barneveld twee kunstwerken in het kader van de één-procentregeling. Deze regeling houdt in dat één procent van elk openbaar gebouw moet worden besteed aan kunst. Naast het luisterrijke bushokje staat er een tweede kunstwerk van Peter Zegveld aan de noordkant van de A1 bij Barneveld.

Reageer op dit artikel