nieuws

Lekkage parkeergarage Zwijndrecht verholpen

bouwbreed

De parkeergarage onder nieuwbouwcomplex Westkeetshave in Zwijndrecht lekt minder en een nabijgelegen vijver, de grootste lekbron voor de parkeergarage loopt niet meer leeg. De gemeente dicht kleinere lekken later dit jaar. In totaal kost de operatie Zwijndrecht 1,6 miljoen euro. De gemaakte kosten wil de gemeente via de rechter verhalen op de aannemerscombinatie De Klerk en Van den Heuvel en directievoerder Tauw. Bij oplevering van het project Westkeetshaven (woningen en kantoren), drie jaar geleden, kwamen de lekkageproblemen van de parkeergarage aan het licht. Door plafond, wanden en vloeren stroomde – onder meer – weglekkend vijverwater de garage in. Ondertussen liep de vijver leeg. Aan de rand van de vijver is nu een extra damwand geslagen. Hiermee is volgens de gemeente een belangrijke bron van wateroverlast weggenomen. Toch stroomt er bij regen nog altijd water de parkeergarage in. In het ontwerp van het dak zitten namelijk grote gaten. De te kleine drainage die regen moet opvangen wordt binnenkort vervangen door een grotere. Het nieuwe drainagesysteem is voorzien van afvoergoten en komt op een geheel nieuw dak te liggen. Straatmeubilair moet worden verwijderd. De garage krijgt een schoonmaakbeurt. Het brandbeveiligingssysteem en de automatische deuren moeten worden gecontroleerd, omdat ze in vijf jaar tijd nooit zijn gebruikt. Eind van dit jaar moet het werk zijn opgeleverd.

De parkeergarage onder nieuwbouwcomplex Westkeetshave in Zwijndrecht lekt minder en een nabijgelegen vijver, de grootste lekbron voor de parkeergarage loopt niet meer leeg. De gemeente dicht kleinere lekken later dit jaar. In totaal kost de operatie Zwijndrecht 1,6 miljoen euro. De gemaakte kosten wil de gemeente via de rechter verhalen op de aannemerscombinatie De Klerk en Van den Heuvel en directievoerder Tauw. Bij oplevering van het project Westkeetshaven (woningen en kantoren), drie jaar geleden, kwamen de lekkageproblemen van de parkeergarage aan het licht. Door plafond, wanden en vloeren stroomde – onder meer – weglekkend vijverwater de garage in. Ondertussen liep de vijver leeg. Aan de rand van de vijver is nu een extra damwand geslagen. Hiermee is volgens de gemeente een belangrijke bron van wateroverlast weggenomen. Toch stroomt er bij regen nog altijd water de parkeergarage in. In het ontwerp van het dak zitten namelijk grote gaten. De te kleine drainage die regen moet opvangen wordt binnenkort vervangen door een grotere. Het nieuwe drainagesysteem is voorzien van afvoergoten en komt op een geheel nieuw dak te liggen. Straatmeubilair moet worden verwijderd. De garage krijgt een schoonmaakbeurt. Het brandbeveiligingssysteem en de automatische deuren moeten worden gecontroleerd, omdat ze in vijf jaar tijd nooit zijn gebruikt. Eind van dit jaar moet het werk zijn opgeleverd.

Reageer op dit artikel