nieuws

Klooster Gelders Kranenburg omgebouwd tot zorghotel

bouwbreed

Het klooster in het Gelderse Kranenburg wordt waarschijnlijk medio 2008 omgebouwd tot zorghotel met daarachter 35 aanleunwoningen. Renovatie is dringend gewenst omdat het interieur van het voormalige onderkomen van de Franciscanen in verval is geraakt. Het college van B en W is al akkoord gegaan met het plan.

De directe buren van het klooster vrezen voor hun privacy als de nieuwbouw verrijst. Zij kunnen een bedenkingenschrift indienen tegen het voorontwerp bestemmingsplan dat na de bouwvak ter inzage ligt. Volgens projectontwikkelaar Dijkman Projecten blijven de gemetselde buitengevels van het klooster uit 1902 nagenoeg onveranderd.
De lekkende dakbedekking met shingles en goten wordt vervangen. De dragende houtconstructie en gemetselde binnenmuren zijn nog in goede staat. De draagmuren en de gangen blijven gehandhaafd. In het klooster worden circa vijftien kamers van circa 40 à 60 vierkante meter gecreëerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels