nieuws

Klimaatneutraal g emeentegebouw dient als voorbeeld

bouwbreed Premium

De gemeente Amsterdam gaat de uitstoot van zes kantoorgebouwen aan de Weesperstraat drastisch verminderen. Dat is dinsdag bekendgemaakt tijdens de start van samenwerking tussen de gemeente en Cisco Nederland.

Samen willen ze werken aan een duurzame stad. De klimaatneutrale gebouwen dienen als voorbeeld voor de rest van Amsterdam.
De Weesperstraat is één van de drukste en meest vieze straten van de stad. Aan deze straat staan zes gemeentelijke kantoorgebouwen, waaronder de gebouwen van de Dienst Ruimtelijke Ordening en het Ontwikkelingsbedrijf. In het project Weespercampus wordt de energieuitstoot van deze gebouwen grondig aangepakt. Zo wordt er gekeken naar de mogelijkheden om thuiswerken te stimuleren, komen er meer flexplekken en wordt de verlichting aangepast. Op termijn moeten deze gebouwen CO 2 neutraal zijn.
Over acht jaar moeten alle gemeentelijke gebouwen in Amsterdam klimaatneutraal zijn, zo kondigde burgemeester Cohen aan. Voor 2025 moet in de hele stad de CO 2 -uitstoot met 40 procent zijn verminderd. “We hebben te lang de aanpak van het klimaatprobleem voor ons uitgeschoven. Het behoud van ons leefmilieu vraagt om aanpassing van onze leefstijl,” aldus Cohen.
De samenwerking met Cisco is onderdeel van het Clinton Global Initiative, waarin Amsterdam, San Francisco en Seoel door slimme toepassingen de CO 2 -uitstoot willen verminderen.

Reageer op dit artikel