nieuws

Kleine aannemer kan intuïtief CAD-tekenen

bouwbreed Premium

De kleine aannemer met weinig of geen kennis van elektronisch ontwerpen stond het Britse HBXL voor ogen bij het ontwerp van zijn nieuwe tekenprogramma. PlansXpress noemt het softwarebureau uit Bristol zijn nieuwe tekenhulp.

De kleine aannemer met weinig of geen kennis van elektronisch ontwerpen stond het Britse HBXL voor ogen bij het ontwerp van zijn nieuwe tekenprogramma. PlansXpress noemt het softwarebureau uit Bristol zijn nieuwe tekenhulp.
De aannemer hoeft volgens HBXL niet meer te doen dan symbolen uit de bibliotheek te slepen. Wanden en daken, trappen, deuren en ramen worden intuïtief via de muis op hun plaats geklikt. Na de laatste klik berekent het programma zelf alle maten en verwerkt het alle relevante regelgeving in de tekening.
Als de gebruik dat wenst zet PlansXpress het resultaat om in een driedimensionaal model dat als DGX-bestand wordt opgeslagen. Vervolgens kan dit weer worden geladen in andere driedimensionale programma’s.
Als alternatief kan de aannemer eventuele tekeningen die de opdrachtgever zelf heeft gemaakt, scannen en bewerken. HBXL noemt de tekeningen die het programma maakt van ‘architectenkwaliteit’ en dus geschikt om bij een aanvraag voor bouwvergunning te voegen.

Reageer op dit artikel