nieuws

Kap van gelaagd glas voor winkelcentrum

bouwbreed Premium

SHrS Het Ligustergedeelte van winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam-Voorburg krijgt, net als de rest van het winkelcentrum, een overkapping van gelaagd glas.

SHrS Het Ligustergedeelte van winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam-Voorburg krijgt, net als de rest van het winkelcentrum, een overkapping van gelaagd glas.
In juli en augustus vorig jaar sprongen drie glasplaten uit de overkapping spontaan. Eén daarvan als gevolg van een nikkelsulfietdeeltje dat was gaan werken. De oorzaak van de overige twee breuken is nooit duidelijk geworden.
Eigenaar Rodamco is bezig met het voorbereiden van de bouwaanvraag, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Ook de mogelijkheid om het huidige geharde glas met folie te versterken, is onderzocht. De zandzakproef, waarbij een bepaald gewicht vanaf een bepaalde hoogte op het folie werd gegooid, wees echter uit uit deze optie niet veilig genoeg is.
Naar verwachting beginnen de werkzaamheden voor de zomer, om nog voor de kerstperiode te worden afgerond.

Reageer op dit artikel