nieuws

Kamer wil geld zien van Eurlings voor Heerlen

bouwbreed Premium

Minister Eurlings (verkeer) weigert mee te betalen aan de renovatie van het project Maankwartier in het Limburgse Heerlen. De gemeente stelt dat het aan alle eisen voldoet. De Tweede Kamer is het daarmee eens en wil uitleg van Eurlings.

Een ruime meerderheid in het parlement vindt dat het Rijk alsnog subsidie moet geven voor de renovatie van het Maankwartier In Heerlen. Het gaat hierbij om een spoorbarrière in de stad te slechten en twee stadshelften aan elkaar te hechten.
Onlangs wees het ministerie van Verkeer echter een subsidieaanvraag van ruim 11 miljoen euro af. Volgens minister Eurlings – zo schrijft hij in een brief aan de gemeente – omdat het onduidelijk is wie de overige driekwart van de kosten betaalt.
CDA, PvdA , SP , VVD en ChristenUnie zijn het daar absoluut niet mee eens. Volgens de partijen voldoet het project inhoudelijk aan alle criteria. Er zijn inmiddels schriftelijke vragen gesteld door de vijf fracties. Zij willen weten of de subsidieregeling nog wordt voortgezet. De Tweede Kamer vraagt ook welke projecten nog verder zijn afgewezen voor subsidie.
In totaal zijn er 61 projecten in het land die in totaal 300 miljoen euro hebben gekregen om spoorse doorsnijdingen te realiseren.

Reageer op dit artikel