nieuws

Kabinet: Schiphol ook op termijn niet naar zee

bouwbreed

Schiphol zal ook op de langere termijn niet naar zee worden verplaatst. Het kabinet kiest voor inpassing van de luchthaven en nadrukkelijk niet voor verplaatsing naar een eiland in zee. Ingewijden hebben bevestigd dat voor het kabinet een mogelijke verplaatsing van Schiphol in de verdere toekomst niet in beeld is en dat dit in de toekomstvisie voor de Randstad tot 2040 wordt vastgelegd. Daarmee gaat het kabinet een stap verder dan het vorige, dat op zijn vroegst in 2010 bereid was hierover te discussiëren.

Schiphol zal ook op de langere termijn niet naar zee worden verplaatst. Het kabinet kiest voor inpassing van de luchthaven en nadrukkelijk niet voor verplaatsing naar een eiland in zee. Ingewijden hebben bevestigd dat voor het kabinet een mogelijke verplaatsing van Schiphol in de verdere toekomst niet in beeld is en dat dit in de toekomstvisie voor de Randstad tot 2040 wordt vastgelegd. Daarmee gaat het kabinet een stap verder dan het vorige, dat op zijn vroegst in 2010 bereid was hierover te discussiëren.

Reageer op dit artikel