nieuws

Is een ziekenhuis nu wel aanbestedende dienst of juist niet?

bouwbreed

 Op 1 juni 2007 heeft de Hoge Raad arrest gewezen in de inmiddels spraakmakende Amphia-zaak. In deze zaak heeft het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch in oktober 2005 geoordeeld, dat Stichting Amphia als algemeen ziekenhuis, een aanbestedende dienst in de zin van de Europese aanbestedingsrichtlijn is. Hoewel de Hoge Raad het arrest van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch heeft vernietigd, blijft de mogelijkheid bestaan dat een algemeen ziekenhuis zoals Amphia een aanbestedende dienst is. Door de stelselwijziging in de zorgsector, lijkt bovendien aan de onzekerheid voorlopig geen einde te komen. Het hof Arnhem gaat nu, na terugverwijzing, de knoop doorhakken. (LJN: AZ9872, Hoge Raad, C06/022 HR)

 Op 1 juni 2007 heeft de Hoge Raad arrest gewezen in de inmiddels spraakmakende Amphia-zaak. In deze zaak heeft het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch in oktober 2005 geoordeeld, dat Stichting Amphia als algemeen ziekenhuis, een aanbestedende dienst in de zin van de Europese aanbestedingsrichtlijn is. Hoewel de Hoge Raad het arrest van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch heeft vernietigd, blijft de mogelijkheid bestaan dat een algemeen ziekenhuis zoals Amphia een aanbestedende dienst is. Door de stelselwijziging in de zorgsector, lijkt bovendien aan de onzekerheid voorlopig geen einde te komen. Het hof Arnhem gaat nu, na terugverwijzing, de knoop doorhakken. (LJN: AZ9872, Hoge Raad, C06/022 HR)

Reageer op dit artikel