nieuws

Hotelketen tekent voor De Rotterdam

bouwbreed Premium

NH Hoteles opent een internationaal vier sterren hotel in gebouw ‘De Rotterdam’ op de Wilhelminapier. De bouw van het enorme complex komt daarmee weer een stap dichterbij.

Volgens een intentieovereenkomst die NH Hoteles tekende met ontwikkelaars Bouwfonds MAB Ontwikkeling CVG en OVG Projectontwikkeling koopt de hotelketen circa 266 kamers en circa 2.000 vierkante meter congresruimte in het gebouw. NH Hoteles, dat een internationale keten zakenhotels bezit, zegt voor de Wilhelminapier te kiezen vanwege de centrale ligging en ‘het internationale en zakelijke karakter in combinatie met vele culturele en culinaire voorzieningen’.
Eerder sprak de gemeente Rotterdam de intentie uit om 35.000 vierkante meter af te nemen in het gebouw. Waarschijnlijk worden de gemeentelijke diensten er in ondergebracht. De totale ontwikkeling van ‘De Rotterdam’ bedraagt ongeveer 160.000 vierkante meter, waarvan 10 procent voor het hotel.
Behalve het hotel bevat het programma circa 220 appartementen en 70.000 vierkante meter kantoorruimte, horecaruimte, parkeren en commerciële functies. De ontwikkelaars zijn ook in gesprek met een geïnteresseerde partij die de appartementen in het complex wil afnemen.
Architect Rem Koolhaas van Office for Metropolitan Architecture (OMA) heeft het programma van eisen voor het multifunctionele gebouw om in een markant architectonisch concept: ´de verticale stad´. De grote diversiteit aan functies moet ervoor zorgen dat het mogelijk is om het er het 24 uur per dag vol te houden. Het complex bestaat uit dicht naast elkaar geplaatste torens van bijna 140 meter hoog. Deze worden aaneengeschakeld door een gezamenlijke plint met voornamelijk publieke functies, waaronder het hotel, winkels en horeca. Woningen en kantoren zijn daaraan gekoppeld via een grote centrale lobby.
Als alles volgens plan gaat, kan de bouw in 2008 beginnen.

Reageer op dit artikel