nieuws

Hoorn kan bestemmingsplan voor woningen in stand houden

bouwbreed

De bouw van 3400 woningen in het plan Bangert en Oosterpolder in Hoorn kan doorgaan. De Raad van State heeft het bestemmingsplan in stand gehouden.

Projectontwikkelaar Mega projecten en de gebroeders Ooijevaar vroegen de raad om opschorting van het plan en stillegging van de bouwactiviteiten, omdat ze het niets eens zijn met de fasering. De broers bezitten gronden in het plangebied die in de vijfde fase moeten worden bebouwd. De broers willen hun grond graag aan Mega projecten verkopen. De ontwikkelaar wil daar zo snel mogelijk een groot aantal woningen bouwen. Ontwikkelaar Hoorn BV, die al volop in de wijk actief is, vreesde een strop van 200.000 euro per dag als de Raad van State het plan zou schorsen. Het bestemmingsplan regelt de bouw van Hoorns laatste mogelijkheid tot uitbreiding
In vijf fasen moeten 3400 woningen worden gerealiseerd. De eerste fase van zeshonderd woningen is bijna afgerond, de bouw van de volgende zeshonderd woningen is in volle gang. De betwiste fase vijf komt pas over enkele jaren in beeld en juist dat was het probleem van de broers.
De gronden van de gebroeders Ooijevaar liggen op ruim 1 kilometer van de plek waar nu de bouwactiviteiten zijn. Samen met Mega projecten hadden de broers bezwaar aangetekend tegen de fasering zoals de gemeente die voorstond. De Raad van State heeft daar geen probleem mee.

Reageer op dit artikel