nieuws

Hoekse Waard in studie bij planbureaus

bouwbreed

Het Centraal Planbureau (CPB) en het Ruimtelijk Planbureau (RPB) stellen een onderzoek in naar alternatieve plannen voor een groot bedrijventerrein in de Hoekse Waard. Het bedrijventerrein van 120 hectare is nodig voor de uitbreiding van de Rotterdamse haven.

Het Centraal Planbureau (CPB) en het Ruimtelijk Planbureau (RPB) stellen een onderzoek in naar alternatieve plannen voor een groot bedrijventerrein in de Hoekse Waard. Het bedrijventerrein van 120 hectare is nodig voor de uitbreiding van de Rotterdamse haven.
De plannen voor een bovenregionaal terrein in de Hoekse Waard, die afkomstig zijn van het vorige kabinet, liggen onder vuur sinds het aantreden van de nieuwe Tweede Kamer.
VROM-minister Cramer beloofde daarom eind mei extra onderzoek. Het kabinet beslist begin volgend jaar op grond van studies van het CPB en RPB waar het terrein moet komen. In afwachting hiervan heeft de provincie toegezegd de verdere uitwerking van de plannen voor de Hoekse Waard op te schorten.

Reageer op dit artikel