nieuws

Hochtief geeft duurzame bouw in Duitsland nieuwe impuls

bouwbreed

Hochtief geeft in Duitsland het duurzaam bouwen een nieuwe impuls. Als mede-oprichter van de Maatschappij voor Duurzaam Bouwen bepleit de bouwer uit Essen meer aandacht te besteden aan de gehele levenscyclus van vastgoed.

In de nieuwe, te Stuttgart gevestigde, organisatie voor duurzaam bouwen treft Hochtief – naast collega-bouwers – architecten, wetenschappers en investeerders. Gemeenschappelijk zal geprobeerd worden antwoorden te vinden op de opwarming van de aarde en de energieverspilling. Dat alles onder de slogan “Levensruimten klaarstomen voor de toekomst”. Al dit jaar zullen de eerste gebouwen gecertifeerd kunnen worden volgens de richtlijnen van de Gesellschaft für nachhaltiges Bauen. De maatschappij voor het duurzame bouwen zal functioneren onder de koepel van de World Green Building Council. De organisatie is tot dusverre vooral in de Verenigde Staten actief. Hochtief-dochter Turner bouwde afgelopen tien jaar al 175 keer volgens het concept.

Reageer op dit artikel