nieuws

Hochtief baas overluchthaven Boedapest

bouwbreed

Een groep rond Hochtief is voor driekwart eigenaar geworden van luchthaven Boedapest. Het bemachtigde aandelenpakket is afkomstig van het Britse luchthavenbedrijf BAA. De resterende kwart van het vliegveld blijft in handen van de Hongaarse overheid.

Een groep rond Hochtief is voor driekwart eigenaar geworden van luchthaven Boedapest. Het bemachtigde aandelenpakket is afkomstig van het Britse luchthavenbedrijf BAA. De resterende kwart van het vliegveld blijft in handen van de Hongaarse overheid.
Het consortium rond Hochtief staat voor de opgave de positie van de Hongaarse nationale luchthaven aanzienlijk te versterken. Komende vijf jaar zal 261 miljoen euro worden geïnvesteerd in onder andere terminals.
Tot het consortium van Hochtief behoren investeringsmaatschappijen uit Canada, Singapore en Duitsland. De groep heeft een concessie tot het jaar 2080.

Reageer op dit artikel