nieuws

Heijmans saneert vervuilde grond tegen een vaste prijs

bouwbreed Premium

Heijmans gaat vuile grond tegen een vaste prijs saneren. De Rosmalense aannemer hoopt zo de uitvoering van bouwplannen te kunnen bespoedigen.

Volgens Heijmans vormen saneringen niet zelden een struikelblok bij projecten, omdat ze de plannen flink kunnen vertragen of fors duurder kunnen maken. Met een vaste prijs voor de sanering weten ontwikkelaars vooraf waar ze aan toe zijn en lopen ze geen risico meer.
Bij de Solid Ground-aanpak van Heijmans wordt eerst een quick scan gemaakt van de locatie van de vermeende verontreiniging. Bij twijfel volgt een aanvullend bodemonderzoek, waarbij de risico’s nauwkeuriger in kaart worden gebracht. Heijmans neemt na het akkoord van de opdrachtgever alle risico’s, zoals oplopende kosten of onverwachte vervuiling, uit handen.

Goedkoper

“Door in een vroeg stadium van een saneringsproces samen te werken en mee te denken met projectontwikkelaars, kunnen we zowel de procedure als de uitvoering sneller en goedkoper laten verlopen”, aldus het bouwconcern in een toelichting.
Jaarlijks wordt in Nederland voor ongeveer een half miljard euro uitgegeven aan bodemsaneringen. Daarbij wordt er ongeveer een miljoen kuub grond afgegraven, schoongemaakt en vervangen. Ons land telt momenteel 14.000 grote en kleinere percelen die in aanmerking komen voor een sanering.

Reageer op dit artikel